Tarieven

Als u verzekerd bent bij een zorgverzekeraar waarmee wij een overeenkomst hebben afgesloten, dan brengen wij het tarief dat met uw zorgverzekeraar is overeengekomen in rekening. De kosten van de behandelingen worden rechtstreeks bij uw zorgverzekeraar gedeclareerd. Logopedische zorg voor kinderen tot 18 jaar wordt volledig vergoed vanuit de basisverzekering. Voor volwassenen (vanaf 18 jaar) geldt dat je de logopedische behandeling zelf betaalt via het eigen risico. Als het eigen risico verrekend is, dan wordt logopedie volledig vergoed.

Logopediepraktijk Alkemade e.o. heeft voor 2024 geen contract met:

  • Eucare, Aevitae
  • VGZ (inclusief alle labels)
  • CZ (inclusief alle labels)
  • ENO, Salland
  • ASR, Ditzo
Bekijk hier het overzicht van alle zorgverzekeringen en de bijbehorende labels.

Heeft u een zorgverzekering bij één van de bovenstaande verzekeringen?

De kosten van de behandelingen declareren wij 1 keer per maand rechtstreeks bij de cliënt. De cliënt betaalt de rekening rechtstreeks aan Logopediepraktijk Alkemade e.o.. Deze rekening kan de cliënt na betaling indienen bij de zorgverzekeraar.

Verschillende zorgverzekeraars zullen de rekening niet volledig vergoeden. Er kan dus sprake zijn van een eigen bijdrage. De cliënt dient dit zelf na te vragen bij de zorgverzekeraar.

Mogelijk heeft u bij bovenstaande zorgverzekeringen een restitutiepolis afgesloten, waardoor er meestal volledige vergoeding van het door ons gehanteerde tarief wordt gewaarborgd. Een aantal zorgverzekeringen heeft sowieso een ‘zuivere restitutiepolis’, waardoor de verzekerde elke zorgverlener mag kiezen, onafhankelijk of deze wel of geen contract heeft met de verzekeraar. Het volledige bedrag wordt dan vergoed. Bij andere verzekeraars moet u bewust voor een restitutiepolis kiezen. Let hierop bij het afsluiten van de verzekering!


Tarieven 2024

Onderstaande prijzen gelden:

  • Wanneer de praktijk geen contract heeft afgesloten met uw zorgverzekeraar.
  • Als de behandeling buiten de voorwaarden voor vergoeding door uw zorgverzekeraar valt.Informeer bij uw logopedist naar de voor u geldende voorwaarden.
  • Vanaf 1 januari 2024 tot en met 31 december 2024
  • Logopedie is vrijgesteld van BTW.
*U dient zich minimaal 24 uur van te voren af te melden
Individuele reguliere zitting logopedie € 45,00
Individuele reguliere zitting logopedie met toeslag aan huis € 75,00
Anamnese en onderzoek na verwijzing € 90,00
Eénmalig logopedisch onderzoek (op medische indicatie) € 90,00
Instructie/overleg met ouders/verzorgers van de cliënt € 45,00
Overleg met derden (per half uur) € 45,00
Verslaglegging aan derden (per half uur) € 45,00
Niet nagekomen of te laat afgemelde afspraak* € 30,00

Betaling

U krijgt maandelijks een factuur via de beveiligde e-mail. U bent zelf verantwoordelijk voor het op tijd voldoen van de facturen en het eventueel indienen van de facturen bij uw zorgverzekeraar.